Καλάνδρα

μου

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Αγαπητοί μας εν Χριστώ αδελφοί,

Σας χαιρετούμε εν Κυρίω. Με την άμετρη ευλογία του Θεού και τις ευχές της σεβαστής Αδελφότητας Θεολόγων «Ο Σωτήρ», βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σήμερα, 22 Ιουλίου 2022, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αγορά του πολυπόθητου αγροτεμαχίου που γειτνιάζει με την κατασκήνωση του Συλλόγου μας στην Καλάνδρα Χαλκιδικής. Το αγροτεμάχιο αυτό αρχικής έκτασης 3,3 στρεμμάτων αποτέλεσε διαχρονικό όνειρο χιλιάδων κατασκηνωτών κατά τις έξι δεκαετίες λειτουργίας της κατασκήνωσης και είχε αποτυπωθεί στο συλλογικό θυμικό ως «το χωράφι του μπαρμπα-Γιάννη».

Η αγορά αυτή έρχεται εξήντα ακριβώς χρόνια μετά την αγορά της πρώτης μας έκτασης το 1962, εκπληρώνει τους πόθους έξι γενεών κατασκηνωτών και αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον της αγαπημένης μας κατασκήνωσης. Η περίσσεια ωστόσο των θείων δωρεών επέτρεψε να αποκτηθούν σήμερα χωρίς πρόσθετο κόστος όχι μόνο η αρχική έκταση, αλλά συνολικά 5.169,35 τετραγωνικά μέτρα.

Για το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, αναπέμπουμε ολόψυχη δοξολογία προς τον Κύριο, τὸν ἐναρξάμενον ἐν ἡμῖν ἔργον ἀγαθόν, ο οποίος εισήκουσε τις προσευχές μας και ολοκλήρωσε με δαψιλή ευλογία αυτή την προσπάθεια.

Μακαρίζουμε τον προστάτη του Συλλόγου μας, Άγιο Βασίλειο Αρχιεπίσκοπο Καισαρείας τον ουρανοφάντορα, ο οποίος προΐσταται όλων των προσπαθειών και αγιάζει το πνευματικό γεώργιο της Καλάνδρας.

Ευγνωμονούμε τον άγιο Θεό που μέσα στη συνεχή Του πρόνοια για τις ψυχές μας απέστειλε στη Θεσσαλονίκη αφιερωμένα μέλη της Αδελφότητας Θεολόγων «Ο Σωτήρ» και των συνεργαζομένων ιεραποστολικών Αδελφοτήτων, με πρώτους τον αείμνηστο π. Λεωνίδα Διαμαντόπουλο, τον και ιδρυτή της κατασκήνωσης, και τον αείμνηστο π. Βασίλειο Παπαγιάννη, πρώτο ιερέα της κατασκήνωσης της Καλάνδρας.

Ευχαριστούμε και όλους εσάς, τους αφανείς υποστηρικτές αυτού του οράματος, που γίνατε συνεργοί σε αυτή την εκστρατεία, προσευχηθήκατε για την επέκταση της κατασκήνωσης, δωρίσατε για την αγορά του χωραφιού και βοηθήσατε ουσιαστικώς για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους 153 δωρητές της κεφαλαιακής εκστρατείας και ζητούμε συγγνώμη για τις καθυστερημένες ευχαριστίες μας προς κάποιους από εσάς.

"αναπέμπουμε ολόψυχη δοξολογία προς τον Κύριο, τὸν ἐναρξάμενον ἐν ἡμῖν ἔργον ἀγαθόν, ο οποίος εισήκουσε τις προσευχές μας"

Πλέον, εκζητούμε τις προσευχές σας για την ολοκλήρωση αυτού του οράματος με την κατάλληλη διαμόρφωση της νέας έκτασης, ώστε τα επόμενα χρόνια το “χωράφι του μπαρμπα-Γιάννη” να αποτελέσει οργανικό μέρος της κατασκήνωσης.

Τέλος, παρακαλούμε τον άγιο Θεό να συνεχίζει να χαρίζει το μεγάλο Του έλεός στον Σύλλογό μας, που ταπεινά εργάζεται μέσα στην Εκκλησία για τη δόξα Του, και στην ιστορική κατασκήνωση της Καλάνδρας, που αποτελεί σταθερά μια όαση ψυχαγωγίας και πνευματικής ανάτασης για τα παιδιά μας.

Με ολόθερμες ευχαριστίες για την θυσιαστική προσφορά της αγάπης σας.

Τα μέλη
της Διοικητικής Επιτροπής του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης
του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος»

Σας ευχαριστούμε!