4

Από την εκδήλωση στο Βελλίδειο

Ανταπόκριση από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στήριξης της παραδοσιακής οικογένειας την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 4μμ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης μεγαλειώδης συγκέντρωση στήριξης της παραδοσιακής οικογένειας. Διοργανώθηκε από το Συντονιστικό των Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων της πόλεως υπό την αιγίδα και ευλογία των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς.

Η εκδήλωση είχε γενικό τίτλο «ΑΝΔΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΑ : ΓΑΜΟΣ / ΠΑΤΕΡΑΣ – ΜΗΤΕΡΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ / ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε κυριολεκτικά το Βελλίδειο και υπήρχαν πολλοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση από τον προαύλιο χώρο. Εμφαντική η παρουσία της νεολαίας.

Συμμετείχαν στην εκδήλωση πλήθος αρχιερέων, μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες

Εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Σωματείων αναφέρθηκε με συντομία στο ιστορικό διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων θρησκευτικού, εθνικού και κοινωνικού χαρακτήρα πάντοτε σε συνεργασία με την Εκκλησία και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

Την ευλογία του αγιωνύμου Όρους, καθώς και την αγωνία των μοναχών για το προωθούμενο νομοσχέδιο, μετέφερε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατήρ Ελισσαίος με την εμπνευσμένη παρέμβασή του.

Ομιλητές ήταν:

  • ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, που ανέπτυξε το θέμα «Άρχοντες κατεδίωξάν με δωρεάν»,
  • ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου, κληρικός της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης με θέμα: «Γάμος- Οικογένεια: Όρια Πατέρων μετέθηκας;»
  • και η καθηγήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ, κ. Μαγδαληνή Τσολάκη, που παρουσίασε το θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή» (Από τη σκοπιά μίας χριστιανής μητέρας και χριστιανής ιατρού).

Από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες προέκυψε η ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ στο προωθούμενο νομοσχέδιο αναγνώρισης «γάμου», αλλά και στην επακόλουθη δυνατότητα τεκνοθεσίας, σε ζεύγη προσώπων του ιδίου φύλου.

Οι συγκεντρωμένοι, με το ψήφισμα που έγινε ομοφώνως αποδεκτό, ζήτησαν από την Ελληνική Κυβέρνηση να ακούσει με προσοχή και αντικειμενική κρίση την εκπεφρασμένη αντίθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της επαρχιακής Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.

Τονίστηκε ρητά ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον χριστιανικό λαό της πόλης του Αγίου Δημητρίου και ολόκληρης της πατρίδας μας!

Το ψήφισμα ολοκληρώνεται με την ευχή, έστω και την έσχατη αυτή ώρα, να αποσυρθεί ή έστω να καταψηφισθεί το νομοσχεδίου που κατατέθηκε, με την βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε ουσιαστική συμβολή στην προστασία της οικογένειας και των παιδιών, στα δύσκολα και «θυμωμένα» αυτά χρόνια, που η Πατρίδα δοκιμάζεται και η δημογραφική κατάρρευση είναι το πρώτο εθνικό πρόβλημα.

Ψήφισμα

Όλοι όσοι συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην Εκδήλωση με θέμα: «ΑΝΔΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΑ: ΓΑΜΟΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ – ΜΗΤΕΡΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»,

που πραγματοποιήθηκε από 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία με την ευλογία των τοπικών Ιερών Μητροπόλεων, Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς και

αφού ακούσαμε τις εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις των τριών ομιλητών, του Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, του πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Χαμαμτζόγλου και της καθηγήτριας του Α.Π.Θ. και ιατρού κ. Μαγδαληνής Τσολάκη,

δηλώνουμε την ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στο προωθούμενο νομοσχέδιο αναγνώρισης «γάμου» αλλά και στην επακόλουθη δυνατότητα τεκνοθεσίας, σε ζεύγη προσώπων του ιδίου φύλου.

Με την στάση μας αυτή δεν στεκόμαστε απέναντι στα πρόσωπα των ομοφυλοφίλων αδελφών μας, τους οποίους, ως εικόνες Θεού σεβόμαστε απολύτως. Διατηρούμε δε ανοικτή θύρα, για μια επικοινωνία που οδηγεί στην πραγματική ελευθερία κοντά στον Χριστό.

Αντίπαλός μας είναι η ακατανόητη επιμονή στην θεσμοθέτηση ενός «γάμου» και της συνακόλουθης τεκνοθεσίας, που προβάλλεται ως δήθεν πρόοδος, θυσιάζοντας αξίες και αιώνιες αρχές στο βωμό ενός άκρατου δικαιωματισμού!

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι, το «παρά φύσιν είναι δυνατό να καταστεί κατά φύσιν με νομικές διατάξεις» (Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος) και ότι είναι δυνατό να απουσιάζουν τα ιερά πρόσωπα της μητέρας και του πατέρα από ένα αναγνωρισμένο από το κράτος «ζεύγος γονέων»!

Έχουμε συνείδηση ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί ότι, για την υποβάθμιση του ιερού θεσμού της οικογενείας και του γάμου και των δικαιωμάτων όλων των παιδιών, γεννηθέντων και αγεννήτων, όπως και για τις παρεκτροπές της σημερινής κοινωνίας, υπάρχει η προσωπική, αλλά και η κοινή ευθύνη για όσα, ως πρόσωπα και ως κοινωνία ανεχθήκαμε και αποδεχθήκαμε. Χρειάζεται μετάνοια και αλλαγή από όλους μας, όπως μας παρέδωσαν το Ιερό Ευαγγέλιο και οι άγιοι Πατέρες μας, παλαιοί και σύγχρονοι.

Για τους ανωτέρω λόγους ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να ακούσει με προσοχή και αντικειμενική κρίση την εκπεφρασμένη αντίθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της επαρχιακής Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.

Την σημαντική αυτή ώρα ευθύνης για όλους, δηλώνουμε ρητά ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον χριστιανικό λαό της πόλης του Αγίου Δημητρίου και ολόκληρης της πατρίδας μας!

Αναμένουμε, έστω και την εσχάτη αυτή ώρα, την απόσυρση ή έστω την καταψήφιση του κατατεθέντος νομοσχεδίου, με την βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε ουσιαστική συμβολή στην προστασία της οικογένειας και των παιδιών, στα δύσκολα και «θυμωμένα» αυτά χρόνια, που η Πατρίδα μας δοκιμάζεται και η δημογραφική κατάρρευση είναι το πρώτο εθνικό πρόβλημα.

Μοιραστείτε το!