Προνοιακός Τομέας

Για τις δραστηριότητες του Τομέα Πρόνοιας, λειτουργεί ειδικός λογαριασμός στην Alpha Bank:
ΙΒΑΝ GR8501407000700002002035950
Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ `Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ` – ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η αγάπη είναι η μεγάλη εντολή, η εκπλήρωση χρέους επιβεβλημένου προς τους συνανθρώπους μας και ένα μικρό αντίδωρο από τους ωκεανούς αγάπης που έχουμε δεχθεί από τον Κύριο και Δημιουργό μας. Είναι ο καθρέφτης πάνω στον οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η πνευματική μας κατάσταση και η πρόοδός μας στην αρετή. Μείζων δε τούτων η αγάπη…

Σαν Ορθόδοξος χριστιανικός σύλλογος, ο “Μέγας Βασίλειος” δεν θα μπορούσε να μην δραστηριοποιείται και στη φιλανθρωπία. Γι’ αυτό ήδη από το 1960 συνέστησε τον “Τομέα Πρόνοιας”, ο οποίος έχει αναπτύξει σημαντικό έργο για τη συλλογική άσκηση της φιλανθρωπίας, η οποία ειδικά κατά την τελευταία δεκαετία ήταν τόσο απαραίτητη που έσωσε ζωές.

Έτσι, στο κεντρικό μας εντευκτήριο, ο Προνοιακός Τομέας διατηρεί Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο προμηθεύει τακτικά τρόφιμα σε περισσότερους από 50 συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν συνθήκες διατροφικής ανασφάλειας. Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα πραγματοποιούνται διανομές τροφίμων σε 50 περίπου οικογένειες, πολλές από τις οποίες είναι υπερπολύτεκνες.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει ο Προνοιακός μας Τομέας στην συμπαράσταση και την εθελοντική διακονία των ασθενών συνανθρώπων μας που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης μας. Κάθε εβδομάδα επισκεπτόμαστε τα νοσηλευτικά ιδρύματα και μοιραζόμαστε λόγια αγάπης και ενίσχυσης με τους εμπερίστατους αδελφούς μας και προσφέρουμε διακονία σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα τους απευθύνουμε το μήνυμα του Χριστού, ο οποίος ανύψωσε τόσο πολύ τον άρρωστο, ώστε τον εξομοίωσε με τον εαυτό Του. Αποκορύφωμα των τακτικών αυτών επισκέψεων είναι η ετήσια επίσκεψη αγάπης στους ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου συναναστρεφόμαστε με τους ασθενείς και τους προσφέρουμε δώρα υλικά και πνευματικά.

Οι επισκέψεις μας αυτές δεν γίνονται αποσπασματικά. Οι εθελοντές μας και οι εθελόντριες συναντιούνται κάθε εβδομάδα, μελετούν τον Λόγο του Θεού και εκπαιδεύονται, ώστε να μπορούν να σταθούν απέναντι στον εμπερίστατο αδελφό μας με έργα αγάπης και συμπαράστασης.

Ανακοινώσεις