Αχρίδα & Κορυτσά

Έτοιμοι;

Αναχώρηση

παρασκευη 3/2, 4.45 μ.μ. από Άγαλμα Βενιζέλου

Επιστροφή

κυριακη 5/2, 9.00 μ.μ. στο ιδιο σημειο

Ποιος είναι ο Προορισμός μας;

Προορισμός μας είναι δύο μεγάλες πόλεις της Βαλκανικής ενδοχώρας, στα σύνορα Αλβανίας και Σκοπίων, η Αχρίδα και η Κορυτσά. Πιο συγκεκριμένα στην Αχρίδα θα δούμε τα βυζαντινά αξιοθέατα της πόλης και θα επισκεφθούμε το Φρούριο του Σαμουήλ, ενώ στόχος μας είναι να προσκυνήσουμε και στην ιστορική Ιερά Μονή του Οσίου Ναούμ στα νότια της λίμνης. Στην Κορυτσά θα επισκεφτούμε την ελληνική εκκλησία της Μπομποστίτσας, το ελληνικό σχολείο ΟΜΗΡΟΣ, τη Μητρόπολη και θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης.

Αχρίδα

Θα διανυκτερεύσουμε στο Hotel Tino, 4 αστέρων ξενοδοχείο στο κέντρο της Αχρίδας, σε δίκλινα κυρίως δωμάτια. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από όλα τα σημαντικά αξιοθέατα που θα δούμε και προσφέρεται για βραδινό περίπατο στην πόλη.

Κορυτσά

Το Σάββατο, θα μείνουμε στο Grand Hotel Palace, 3 αστέρων ξενοδοχείο στο κέντρο της Κορυτσάς. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κεντρικότατη πλατεία της Κορυτσάς και προσφέρεται για να ανακαλύψετε την πόλη.

fasaden
Screenshot-2021-12-09-at-8

Μερικές πρακτικές συμβουλές

01.

Μην ξεχάσετε την Ταυτότητα

Θα περάσουμε τα σύνορα τρεις φορές. Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας ή την ταυτότητά σας αν έχει λατινικούς χαρακτήρες.
Προσοχή: δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με το gov.gr Wallet. Πρέπει να φέρετε την ταυτότητά σας σε φυσική μορφή.

02.

Προσέχουμε την υγεία μας

Σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού της εκδρομής, πρέπει όλοι μας το πρωί της Παρασκευής να υποβληθούμε σε rapid test για την διάγνωση του κορωνοϊού και της γρίπης.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν είμαστε αρνητικοί, ας μην ταξιδέψουμε αν έχουμε συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα ή ατονία.

03.

Θα κάνει κρύο.

Τόσο η Αχρίδα όσο και η Κορυτσά έχουν ήπιο μεσογειακό κλίμα. Ο καιρός προβλέπεται ηλιόλουστος, αλλά κρύος, ειδικά την Κυριακή. Το καλό ντύσιμο είναι προϋπόθεση για να παραμείνουμε ζεστοί και να περάσουμε καλά.

04.

Η Επικοινωνία με Ελλάδα χρεώνεται

Η Αλβανία και τα Σκόπια δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, η περιαγωγή χρεώνεται, συνήθως με εφάπαξ κόστος ανά εικοσιτετράωρο, που ξεκινά από τα 7 ευρώ περίπου. Αν δεν θέλετε να χρεωθείτε, απενεργοποιήστε την περιαγωγή στο κινητό σας, όσο ακόμη βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Και στα δύο ξενοδοχεία, θα υπάρχει WiFi για τις απαραίτητες επικοινωνίες.

05.

Χρησιμοποιήστε Ευρώ αλλά με προσοχή

Το νόμισμα του κράτους των Σκοπίων είναι το δηνάριο, ενώ της Αλβανίας το λεκ. Η ισοτιμία του ενός ευρώ είναι περίπου 60 δηνάρια και 115 λέκια. Κάποια καταστήματα δέχονται πληρωμές σε ευρώ. Απλά ρωτήστε πρώτα για την ισοτιμία.
Εναλλακτικά, προτιμήστε να πληρώσετε με κάρτα. Όλες οι κάρτες Visa και Mastercard μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο εξωτερικό με αυτόματη μετατροπή συναλλάγματος και με μια προμήθεια γύρω στο 2,5%.

06.

Ακολουθήστε τουσ ξεναγούσ

Μαζί μας στην Αχρίδα και στην Κορυτσά θα έχουμε καλούς ελληνομαθείς ξεναγούς, οι οποίοι θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά της περιοχής. Ας τους αφήσουμε να μας ταξιδέψουν και μην ντραπούμε να κάνουμε ερωτήσεις.

Χαμογελάστε και απολαύστε την Εκδρομή και την παρέα

Κυκλοφορήστε, συνομιλήστε με τους ντόπιους, ρωτήστε και μάθετε για την ιστορία τους. Ανάψτε το κεράκι σας στις παλιές εκκλησίες και θαυμάστε τα δημόσια κτήρια.
Η Αχρίδα θα σας γοητεύσει και θα θέλετε σίγουρα να ξανάρθετε.