Οδηγίες και Συμβουλές για την Εκδρομή μας

Όλα όσα θέλατε να μάθετε

Αναχώρηση

Σάββατο 15/2, 7.30 π.μ. από Άγαλμα Βενιζέλου

Επιστροφή

κυριακη 16/2, 10.10 μ.μ. στο ιδιο σημειο

Ποιος είναι ο Προορισμός μας;

Προορισμός μας είναι η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας και η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια. Πιο συγκεκριμένα στη Σόφια θα δούμε τα αξιοθέατα του κέντρου της πόλης, όπως η μεγαλοπρεπής εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι, ο καθεδρικός της Αγίας Κυριακής, η Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, το Μέγαρο της Δικαιοσύνης κ.ά.

Πού θα μείνουμε;

Θα διανυκτερεύσουμε στο Sveta Sofia Hotel, 4 αστέρων ξενοδοχείο στο κέντρο της Σόφιας, σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από όλα τα σημαντικά αξιοθέατα που θα δούμε, καθώς και από τον περίφημο πεζόδρομο Vitosha, που αποτελεί νευραλγικό σημείο της πόλης.

Πού θα φάμε;

Το Σάββατο, θα φάμε πρωινό και μεσημεριανό που θα μας διανεμηθεί σε πακέτο. Δείπνο το Σάββατο και πρωινό την Κυριακή θα φάμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας. Τέλος, το μεσημέρι της Κυριακής θα φάμε σε ένα καλό εστιατόριο στο κέντρο της Σόφιας, το Dobro.

bab865310d538743d78e6d40d15d13a5
gallery-320889dobro-bg-a3qv8-gallery

Μερικές πρακτικές συμβουλές

01.

Ο Καιρός θα είναι Καλός αλλά θα κάνει Κρύο

Η Boυλγαρία έχει ήπιο ηπειρωτικό κλίμα. Ο καιρός θα είναι καλός και θα ξανοίξει κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας, αλλά για να τον απολαύσετε, ντυθείτε καλά.

02.

Η Επικοινωνία με Ελλάδα είναι εύκολη

Ενεργοποιήστε την περιαγωγή και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο ομιλίας και τα δεδομένα σας σαν να ήσασταν στην Ελλάδα, χωρίς καμία επιβάρυνση. Εξαιρούνται τα μπόνους πακέτα. Για να καλέσετε στην Ελλάδα, προσθέστε τον κωδικό +30 στο νούμερο της επαφής σας.

03.

Χρησιμοποιήστε Ευρώ αλλά με προσοχή

Το νόμισμα της Βουλγαρίας είναι το λεβ (δλδ. το λιοντάρι). Η ισοτιμία με το ευρώ είναι σταθερή στα 1,95583 λέβα. Ένα λεβ αξίζει 51 λεπτά του ευρώ. Τα περισσότερα καταστήματα δέχονται πληρωμές σε ευρώ. Απλά ρωτήστε πρώτα για την ισοτιμία.

04.

Ακολουθήστε την ξεναγό

Μαζί μας στη Ρίλα και στη Σόφια θα έχουμε την καλή μας ξεναγό, την ελληνομαθή κ. Βασιλική, η οποία θα μας αποκαλύψει τα μυστικά της Ορθόδοξης Βουλγαρίας. Ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει και ας μην ντραπούμε να κάνουμε ερωτήσεις.

05.

Απολαύστε το Κέντρο

Η θέση του ξενοδοχείου μας είναι μοναδική. Περπατήστε το Κέντρο, τον πεζόδρομο Vitosha, τις γέφυρες και τα πάρκα. Η περιοχή είναι υπέροχη και η Σόφια δικαίως θεωρείται μια όμορφη πόλη.

Χαμογελάστε και απολαύστε την Εκδρομή και την παρέα

Κυκλοφορήστε, συνομιλήστε με τους ντόπιους, ρωτήστε και μάθετε για την ιστορία τους. Ανάψτε το κεράκι σας στις παλιές εκκλησίες και θαυμάστε τα επιβλητικά δημόσια κτήρια.
Η Σόφια θα σας γοητεύσει και θα θέλετε σίγουρα να ξανάρθετε.