Διήμερο Ανδρών 2020

19-20 Σεπτεμβρίου

Αφιέρωμα στον άγιο γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο

Αγαπητέ μας αδελφέ,

Παρά τις υγειονομικές δυσκολίες της φετινής χρονιάς, με τη βοήθεια του Θεού προγραμματίζουμε να πραγματοποιήσουμε το ωραίο μας αγιολογικό διήμερο στην ευλογημένη “Θεοσκέπαστη”.

Το διήμερο θα αρχίσει το πρωί του Σαββάτου με τον Όρθρο και θα τελειώσει το μεσημέρι της Κυριακής με την 3η εισήγηση και το γεύμα.

Σκοπός μας είναι η αδελφική ζωή επί το αυτό επί δύο ημέρες, η παρακολούθηση ωφέλιμων εισηγήσεων, η αύξηση της μεταξύ μας αγάπης και η εν Χριστώ ενότητα.

Οι κοινές προσευχές, τα απόδειπνα, ο Όρθρος, ο Εσπερινός του Σαββάτου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής με τη μετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας θα μας ενώσουν ψυχικά και θα μας χαρίσουν το ποθητό ανέβασμα και την ένωσή μας με τον Κύριο Ιησού.

Σε καλούμε να συμμετάσχεις κι εσύ με προθυμία και χαρά!

Πρόγραμμα

Σάββατο 19/9
8.15 π.μ. Όρθρος στον Ι. Ναό της κατασκήνωσης

Πρωινό – Ελεύθερη ώρα

11 π.μ. “Πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος: ένας ακάματος αγωνιστής της Ορθοδοξίας“. Εισήγηση από τον κ. Ηλία Κορκόντζιλα, νομικό-θεολόγο

Ελεύθερη Ώρα  – Γεύμα – Ανάπαυση – Απογευματινό – Ελεύθερη Ώρα

7 μ.μ.”Εμπειρίες από τον Όσιο Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο“. Εισήγηση από τον κ. Στυλιανό Κεμεντζετζίδη, θεολόγο-εκδότη

Εσπερινός – Δείπνο – Απόδειπνο

Προβολή ταινίας

Κυριακή 20/9
Όρθρος – Θεία Λειτουργία – Θείο Κήρυγμα

Δεξίωση – Ελεύθερη ώρα

Ο γέροντας Φιλόθεος, φλογερός κήρυκας, θαυμαστός πνευματικός, ουράνιος λειτουργός“. Εισήγηση από τον π. Μιχαήλ Σαντοριναίο, Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Επίσημο γεύμα

∗ Aνοιχτά και σε επισκέπτες-τριες

Φιλόθεος Ζερβάκος

Ο π. Φιλόθεος γεννήθηκε το 1884 και κοιμήθηκε το 1980. Διακρίθηκε ως ηγούμενος της Ι.Μ. Λογγοβάρδας Πάρου, ως πνευματικός και ως Ιεροκήρυκας.

Μια ευκαιρία για πνευματικό εφοδιασμό και επικοινωνία μεταξύ μας

Έλα κι εσύ!

Αν θέλεις κι εσύ να ζήσεις ένα πνευματικό διήμερο ηρεμίας και ανάτασης, δήλωσε τη συμμετοχή σου, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944782642

Φέτος, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι κατασκηνωτές πρέπει με την άφιξή τους στην κατασκήνωση να συμπληρώσουν την δήλωση ιστορικού.